Un pranz de mare succes, printre cei mici si cei mari, ori de cate ori il prepar: antricot de vita in crusta de nuca, cimbru si tarhon, la cuptor. Pregatit in  cel mult 30 de minute, dupa cum urmeaza:

Se toaca nuca, nici prea mare, nici prea marunt. Felia de carne (nu foarte groasa) se acopera bine, bine cu nuca maruntita. Peste stratul de nuca, am pus cimbru si tarhon, dar bineinteles ca se poate folosi orice condiment. Antricotul se aseaza in tava de copt, cu apa si ulei din simburi de struguri, se acopera cu folie de aliminiu si se da la cuptor, 15, 20 de minute. Puteti servi antricotul de vita in crusta de nuca fie cu o salata verde, fie cu o salata de muraturi acre, fie cu o salata asortata, fie cu broccoli perpelit in lapte – exista nenumarate variante de garnitura. Important este sa nu uitati ca este bine sa nu combinam carnea cu paine, cartofi, orez sau paste. Una dintre regulile alimentatiei sanatoase ne recomanda sa evitam combinatia carne+carbohidrati, si in slabire, dar si in mentinere.  Pofta buna! 🍖🥗

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler