Formarea celulitei si a nodulilor anticelulitici:

Tu ai celulita? Autodiagnosticarea iti ofera raspunsul:

  • Stadiul 0: Cind stai in picioare sau intinsa, pielea este neteda. Cind ciupesti un strat de tesut, vezi doar un strat de piele, fara aspect de celulita, indiferent daca stai in picioare sau intinsa.
  • Stadiul 1: Cind stai in picioare sau culcata, pielea este neteda, insa atunci cind ciupesti, se observa “gropite”, in tesut.
  • Stadiul 2: Cind stai intinsa, pielea poate aparea neteda, insa atunci cind stai in picioare, se observa aspectul de coaja de portocala.
  • Stadiile 3 si 4: Celulita este evidenta, in orice pozitie, vizibila cu ochiul liber, fara sa fie nevoie sa ciupesti.

Ce este celulita:

Un proces anormal de stocare a grasimilor, in celulele adipoase, provocat de alimentatia gresita, de tulburarile hormonale, de sedentarism, de factorii genetici. Sub influenta acestor factori, celulele grase se pot umple cu grasimi provenite dintr-o alimentatie excesiva sau se pot goli, in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate “bombe” de grasime, aceste celule adipoase se pot mari alarmant, depasind de circa 60 ori volumul lor normal. Ca urmare, vasele de singe din apropiere se stranguleaza, drenajul limfatic este incetinit, iar tesuturile subcutanate se inflameaza, capatind aspectul de “coaja de portocala”. Din punct de vedere medical, celulita reprezinta un proces de distructie celulara subcutanata, prin fibrozarea si sclerozarea tesutului adipos, proces produs de retentia lichidului intercelular si de o slaba circulatie si oxigenare a zonei.

Evolutia celulitei:

Daca nu este tratata in faza incipienta, celulita avanseaza, fara nici o sansa de regresie. Pe masura ce trece timpul, celulele adipoase anormale se incapsuleaza, se transforma in noduli celulitici, imbracati intr-o membrana tot mai greu de distrus. Medical, se produse hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea peretilor capilarelor venoase.

Ce solutii anticelulitice avem?

1. Adopta un regim alimentar echilibrat. Elimina din alimentatie grasimile rele, prajelile, zaharul, dulciurile rafinate, carbohidratii rai (tot ce este rafinat, deci, trecut printr-un proces chimic), produsele de patiserie, rontaielile gen covrigei, sticksuri, pufuleti, bauturile carbo-gazoase si cafeaua cu lapte, sirop, frisca sau ciocolata. Consuma, zi de zi, fibre alimentare, vitamine si minerale, proteine de calitate si grasimi bune (asa cum sunt cele din carnea de peste si din fructele oleaginoase). Bea cel putin 2,3 l de apa, pe zi. Disciplineaza-ti programul alimentar: 5 mese/zi (3 mese principale si 2 gustari). Mai multe detalii despre principiile alimentatiei echilibrate, aici.

2. Inlaturarea sedentarismului este obligatorie, daca vrei sa scapi de celulita. Mergi pe jos, urca pe scari, fa-ti un abonament la sala, orice forma de miscare este binevenita.

3. Tratamentele anticelulitice, cu produse anticelulitice eficiente, de calitate, reprezinta o parte la fel de importanta a acestei lupte.

In cazul celulitei vechi, tratamentele calde sint obligatorii, intr-o prima faza, pentru topirea si inmuierea nodulilor incapsulati. In faza a doua, se poate aplica un produs anticelulitic puternic, menit sa dreneze grasimea topita. Post Quam T&T si Frio-Bio-Shock sint doua tratamente indicate in stadiile avansate de celulita.

In cazul celulitei recent aparute, se pot face tratamente corporale la rece sau fara efect termic, asa cum sint Post Quam C&T si impachetarile cu Lichid Frio.

Cel mai eficient tratament, din cite am vazut pina acum, indiferent de gradul celulitei, ramine Therma-Frio-Shock. El acopera intreaga problematica corporala, are componente pentru orice stadiu al celulitei, iar rezultatele sint spectaculoase, imediate si de durata.

4. Masajul anticelulitic trebuie facut corect, indiferent daca mergi la salon sau faci tratamentul acasa. Pentru sedinte de masaj anticelulitic corect facut, te asteptam in salonul nostru.

ATENTIE ! In timpul tratamentului, atunci cind nodulii celulitici sint profunzi, exista posibilitatea ca aspectul de coaja de portocala sa se accentueze, intr-o prima faza. Nu te speria, este normal. Celulita este adusa, mai intii, spre suprafata pielii, este “dezgropata”, si abia apoi tratata.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler