Ca orice aliment amar, salata de papadie stimuleaza secretia biliara si ajuta la accelerarea digestiei. Frunzele banalei plante contin o substanta numita colina, care chiar poate vindeca anumite afectiuni hepato-biliare, asa cum sint dischinezia biliara sau ficatul “gras”, incarcat in urma excesului de carne, prajeli, mincaruri grase sau alcool. Este recomandata si in cazul migrenelor, cauzate de dischinezia biliara.

In curele de slabire, salata de papadie este un excelent adjuvant, pentru ca ajuta procesul de digestie, accelereaza arderile si detoxifica organismul. Include-o, in meniul tau, daca iti place gustul amar !

Modul de preparare a salatei de papadie:

Culege frunzele tinere si fragede, pentru o portie fiind necesare 15-25 de frunze. Spala-le, sub jet de apa rece, rupe-le  cu mina (nici o planta amara nu se taie cu cutitul) si amesteca-le bine cu otet de mere si sare. Poti consuma salata pe stomacul gol, cu 15-20 minute, inainte de masa principala, sau in timpul mesei alaturi de legume sau un piept de pui/curcan, la gratar.

Poti face chiar o cura de salata de papadie, ce poate dura intre 12 si 40 de zile.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler