[Not a valid template] “Domnisoara, ca multe altele, la 20 de ani… cand mananci, chiar si tarziu, in noapte, cartofi prajiti, multe dulciuri si nimic nu se “pune” pe tine… totul e frumos, la 20 de ani… Totul pare ok. Doar cateva dureri de burta razlete incep sa te ingrijoreze. Te duci la medic si, dintr-o data, nu mai esti Mona, ci “un caz foarte rar” de uter fibromatos, la un copil de 20 de ani. “Fibrom de marimea unui pumn de adult” – asa scrie in fisa ta medicala. Urmeaza operatia. Nu intelegi de ce mama plange in asa hal, de ce se duce disperata, la spital, in fiecare zi,  ca sa afle daca au venit rezultatele… Dupa o asa interventie, toata lumea spune: “mananca, sa te faci bine !” si kilogramele incep sa se adune, unul cite unul. Intr-o buna zi, te trezesti ca nu te mai incape un blug, ca o rochie nu se mai incheie, lumea nu te mai priveste la fel. Mai toate domnisoarele sunt imbracate bine, arata… sanatoase ! Invidie, dar nu misti un deget. Iti iei alte haine, tot mai mari, mai largi; pe ale tale, le dai surorii, mamei, prietenelor. Iti vezi linistita de controalele periodice, apare iarasi fibromul, dar viata merge inainte.  Te mariti, mananci in continuare dulciuri, mancare nesanatoasa si te simti din ce in ce mai rau, mai obosita, cu dureri tot mai greu de suportat. Te uiti in sifonier, nimic nu-ti mai vine ! Si incepi sa le constientizezi pe toate. Declic ! Incepi sa-ti doresti un copil, dar cum sa-l ai ? Nu esti sanatoasa, esti numai grasime, nu se poate asa ceva ! Chiar de ar veni, n-ai putea tine sarcina, din cauza fibromului si a grasimii. Te duci la cantar si te loveste fix in moalele capului: 97,4 kg !!! Gata, ajunge ! De maine, incep o noua viata ! Nu de luni, ca e inceput de saptamana; nu pe 1, ca incepe o noua luna. DE MIINE !

Ii multumesc lui Dumnezeu, in fiecare zi, pentru clipa in care M-AM TREZIT ! Cu infinita vointa, cu multa incapatanare, am decis sa schimb drumul. Si am reusit !

Mananci sanatos si faci multa miscare ! Alergi pe scari, te simti din ce in ce mai bine, mai energica, deja durerile dispar treptat. Zambesti, din ce in ce mai mult, viata ti se pare mai frumoasa. Persoana iubita te priveste altfel, te strange mai aproape… Iei fraiele si nu te lasi invinsa de nimeni si nimic ! Lumea din jur poate fi rea, dar nu o iei in seama. E LUPTA TA !!!

Astazi, am redevenit Mona. Am 68-69 kg si chiar si Dumnezeu incepe sa ma rasplateasca: problemele de sanatate incep sa se retraga, fibromul devine tot mai mic. Stiu ca nu se intampla minuni, peste noapte, nici nu sunt genul care viseaza cu ochii deschisi, dar cu multa rabdare, totul va fi bine ! Si marele vis mi se va implini: voi deveni mama, intr-o fericita zi ! Trebuie sa-ti doresti cu adevarat ! TU esti singura care POTI face ceva, pentru tine ! Ti-o spune”o fata” de 28 de ani: INCEPE LUPTA CU KILOGRAMELE, DE AZI !”

Povestea Monei este o poveste adevarata. Si reusita ei este cit se poate de reala. Iar ceea ce stimez eu cel mai mult la ea este ambitia de a slabi singura, singurica, fara nici o indrumare de specialitate. Mona a citit informatiile de pe site si le-a aplicat: combinatii alimentare corecte, portii reduse, dulciuri si piine eliminate – si-a construit singura un regim alimentar corect. Acasa, a facut exercitii fizice si impachetari anticelulitice cu Lichid Frio. Si sa mai spuna cineva ca nu functioneaza si ca nu se poate slabi… Ba da, SE POATE ! Totul este sa-ti doresti, din tot sufletul, sa ti se intimple acest lucru si sa faci tot ce trebuie, ca sa cistigi lupta ! Iar cind te simti “la pamint”, intoarce-te, te rog, si priveste pozele Monei ! Citeste-i povestea si priveste-i pozele.

In fata ta, Mona, imi scor palaria ! Esti fantastica ! Si stiu sigur ca va veni o zi, in care vei fi o mamica fantastica !

[Not a valid template] [Not a valid template]

[Not a valid template] [Not a valid template]

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler