Daca vrei sa maninci sanatos, elimina zaharul alb, rafinat din alimentatia ta. El face parte din lista alimentelor albe, de care trebuie sa fugim, daca tinem regim ! Cu ce il inlocuim ?

Indulcitorii tip zaharina au nascut discutii contradictorii, pe care nu le voi dezvolta, pentru ca nu fac obiectul articolului nostru. Unii specialisti spun ca se pot folosi, fara nici un risc asupra sanatatii, altii sustin ca nu fac bine organismului, daca sint consumati pe termen lung.

Nutritionistii ne ofera trei variante, naturale si sigure: zaharul brun, fructoza si glucoza.

ZAHARUL BRUN este zaharul nerafinat si cel mai sigur este sa il cumparati de la plafar sau din magazinele cu produse naturiste. Ideal este sa aiba desenata, pe cutie, trestia de zahar si sa scrie ca este nerafinat.

FRUCTOZA este indulcitorul ideal, pentru ca se apropie cel mai mult, ca si formula, de fructoza naturala, din fructe. O puteti cumpara din unele magazinele cu produse naturiste si din farmacii.

GLUCOZA este un alt indulcitor sanatos, recomandat in dieta, pentru ca ea are formula asemanatoare cu zaharul din singe. O puteti cumpara din unele magazine cu produse naturiste si din farmacii.

ATENTIE ! Si zaharul brun, si fructoza au continut caloric. Ele ne sint recomandate nu pentru ca ar avea 0 calorii, ci pentru ca sint mai sanatoase.

CONTINUT CALORIC 100 g ZAHAR BRUN: 377 calorii

CONTINUT CALORIC 100 g FRUCTOZA: 400 calorii

CONTINUT CALORIC 100 g GLUCOZA: 320 calorii

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler