Despre ele am vorbit astazi, la Bucuresti FM 98,3. Mai mult, i-am facut Mihaelei un colier din fructe goji – de nepretuit 🙂 ! De ce ? La ora actuala, fructele goji sint cotate ca fiind fruntase, in topul celor mai puternici antioxidanti din lume. Ce poti face cu fructele goji si ce beneficii iti aduc ?                                                                                 1. O lingurita de fructe goji, mincate pe stomacul gol, iti ofera energie, stare de buna dispozitie, ajuta tranzitul intestinal, regleaza nivelul zaharului, din singe, si te ajuta sa slabesti, prin limitarea procesului de peroxidare a lipidelor. Daca vrei sa slabesti, limiteaza-te la o lingurita/zi !                                                                     2. Consumat zilnic, acest fruct ajuta la sporirea imunitatii, la imbunatatirea sistemului cardio-vascular si la cresterea acuitatii vizuale. La persoanele peste 65 de ani, reduce riscul de a-si pierde vederea.

colier 23. Consumate zilnic, cu 30 de minute inainte de micul dejun, fructele goji combat stresul, anxietatea si starile de nervozitate. De asemenea, ajuta la imbunatatirea memoriei.                                                                                                                                 4. O cana cu ceai, facut din fructe Goji, bauta zilnic, ajuta la marirea libidoului, imbunatateste functia sexuala si regleaza sistemul hormonal.                                 Fructele goji contin de 500 de ori mai multa vitamina C, decit portocalele, mai multi aminoacizi, decit polenul, si mai mult caroten, decit orice alt aliment, din cite exista. Fructele goji aduc organismului toate vitaminele, mineralele si oligoelementele, de care are nevoie. Reprezinta o excelenta sursa de grasimi si proteine vegetale, sanatoase. Pe scurt, se pare ca fructele Goji ocupa un loc fruntas, in topul alimentelor-minune. Pot fi consumate ca atare sau pot fi incluse in salate, mincaruri, ciorbe si prajituri. Pot fi preparate sub forma de ceai sau de smoothie. De asemenea, le poti pune in iaurt, la micul dejun.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler