In timpul verii, poti ajuta organismul sa faca fata caldurii, hidratandu-l corespunzator si hranindu-l echilibrat si sanatos. Despre importanta hidratarii in sezonul cald, am tot povestit: minimum 3,4 litri de apa/zi, freshuri din fructe sau legume, ceaiuri fierbinti – cu cat bei mai mult, cu atat te vei simti mai bine. Printre alimente, exista cateva pe care specialistii ni le recomanda in perioadele de canicula, pentru ca au proprietatea de a racori organismul sau il ajuta sa faca fata caldurii si expunerii la soare. Iata cateva sfaturi utile, care sper sa iti fie de folos:

1. Alege fructele tropicale; genetic, ele au proprietatea de a racori organismul. Bananele, de exemplu, ne sunt recomandate in special in timpul verii.

2. Fructele de padure contin substante similare aspirinei si fac minuni mai ales daca te expui la soare: reduc inflamatia si ajuta la “repararea” celulelor arse de soare.

3. Pepenele galben are menirea de a mentine o temperatura constanta in organism, datorita continutului crescut de potasiu.

4. Consuma cat mai multe legume galbene sau portocalii; ele au un continut crescut de vitamina A, care protejeaza pielea de soare. In plus, te ajuta sa dobandesti un bronz frumos.

5. Alege legumele cu un continut mic de amidon; si ele au racoresc organismul. Fasole verde/galbena (pastai), conopida, broccoli, dovlecei, ciuperci, castraveti – sunt doar cateva exemple. In plus, castravetii contin foarte multa apa si potasiu, fiind recomandati in cantitati cat mai mari, pe timp de vara. Daca nu ii suporti cu usurinta, pune cateva felii intr-un pahar cu apa rece si ai obtinut un rasfat delicios si racoros.

6. Manaca spanac; frunzele contin mult magneziu si luteina, un antioxidant care protejeaza pielea de soare.

7. Suplineste pierderile de vitamine si minerale din organism, care se intampla din cauza transpiratiei abundente, cu ajutorul sucurilor cat mai hranitoare. Sucul de sfecla rosie si cel de rosii aduc organismului cantitati mari de saruri minerale, oligoelemente si vitamine.

8. Consuma  kefir si iaurt. In timpul verii, din cauza caldurii, organismul poate suferi si pierderi de calciu. Iaurtul reprezinta o solutie perfecta pentru echilibrarea situatiei. Iar kefirul este un aliment care ne si hidrateaza excelent.

TOP 20 FRUCTE SI LEGUME HIDRATANTE

  1. Pepene
  2. Piersica
  3. Capsune
  4. Lamaie
  5. Guava
  6. Cirese
  7. Mango
  8. Ananas
  9. Papaya
  10. Rosii
  11. Castraveti
  12. Ardei gras
  13. Morcovi
  14. Dovlecei
  15. Porumb
  16. Bame
  17. Fasole verde (pastai)
  18. Vinete
  19. Ciuperci
  20. Ceapa de apa

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler