Din cand in cand, este bine sa facem curatenie in organism, mai ales daca stim ca am avut o perioada in care nu prea am acordat atentie alimentatiei sanatoase. Detoxifierea duce la functionarea normala a organismului, ii imbunatateste toate functiile, ne face sa ne simtim usori si curati, ne ajuta sa scapam de retentia hidrica si de umflarea mainilor si picioarelor – pe scurt, curatarea toxinelor din organism este exact ca si curatenia din casa noastra: ne face sa ne simtim bine. 🙂

Metoda pe care v-o propun astazi este foarte simpla si o cunosc de la unul dintre nutritionistii pe care i-am avut colaboratori in emisiunile mele. Cura de detox se numeste ziua orezului brun si are un meniu usor de tinut minte:

  • mic dejun, prinz si cina: orez brun (fiert cu rosii, ciuperci, ardei gras, verdeturi, condimente)
  • gustarea 1 si gustarea 2: iaurt degresat

Obisnuiesc sa tin ziua orezului brun, ori de cate ori ma simt incarcata. De data aceasta, am ales sa pun in orez rosii, piper rosu, boia iute, rozmarin si boabe de ienupar. De ce orez brun (integral) ? Pentru ca detoxifica si este recomandat chiar si in curele de slabire. Contine mangan, care ajuta la sinteza grasimilor in organism. Studiile au demonstrat ca persoanele supraponderale care consuma cereale integrale (inclusiv orez brun) au inregistrat o scadere a indicelui de masa corporala si cantitatii de grasime din organism. Orezul brun usureaza tranzitul intestinal, avand un continut mare de fibre alimentare (1 g de fibre/100 g orez brun). Are indice glicemic mic si contine o substanta numita orizanol, care are proprietatea de a scadea nivelul colesterolului din sange, prin reducerea sintezei si absorbtiei grasimilor in sange. Sa va fie de folos !

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler