Pentru ca ma feresc cat de mult pot de combinatia carne + cartofi (se stie ca unul dintre principiile alimentatiei sanatoase si corecte ne invata sa nu combinam carnea cu paine, cartofi, orez, mamaliga sau alti carbohidrati, pentru ca ingrasa), dar imi place musacaua, am zis ca merita sa incerc varianta greceasca. Nu am mancat niciodata la restaurant si nici in Grecia nu am ajuns, dar m-am gandit ca nu degeaba iubeste lume aceasta mancare. Incurajata de gandul ca trebuie sa fie o mancare gustoasa, am perpelit felii de vinete, intr-o tigaie cu apa si un strop de ulei. Rand pe rand, cu capac. Intr-o alta tigaie, am pus carne tocata, ceapa, putin usturoi, sare, piper si sos de rosii cu busuioc (cat sa acopere carnea bine) si le-am lasat sa se imprieteneasca la fiert, amestecandu-le din timp in timp. Evident, puteti folosi orice condiment va place – aromele sunt la libera alegere. Apoi, intr-un vas yena sau de ceramica, se aseaza straturi de vinete si carne, si deasupra se pune parmezan. Se da la cuptor, pana cand parmezanul se rumeneste, iar cand e gata urmeaza un moment de maxima bucurie: musacaua de vinete e D E L I C I O S A! 😍

❗️ Reteta poate fi adaptata cu usurinta pentru post sau pentru dietele disociate (pentru zilele de vegetale): in loc de carne, se foloseste soia; in loc de parmezan, se foloseste cascaval vegetal.

Pofta buna! 🍆+🍅+🧄+🧅+🍖+🧀=🥘

 

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler