Oboseala, apatie, nervozitate si insomnii ? Ar putea fi simptomele obisnuite ale asteniei de primavara (sau de toamna) si ale schimbarii bruste de temperatura. Ce solutii ai ? Specialistii te sfatuiesc sa faci o cura cu ghimbir, sa introduci aceasta radacina miraculoasa, in meniul tau. Este un revigorant excelent si iti va reda tonusul si buna dispozitie. Iata citeva retete:

In vechea medicina, ghimbirul era folosit ca leac, pentru o multime de probleme: balonare, stare de greata, tulburari de tranzit intestinal, tuse, artrita si reumatism. In viroza, ghimbirul face miracole, fiind un antiinflamator natural excelent. El incalzeste organismul, prin accelerarea circulatiei sanguine, si amelioreaza simptome inflamatorii.

Bineinteles, sa nu uitam ca exista si beneficii pentru silueta, ghimbirul ajutind la topirea grasimilor si la scaderea in greutate. Specialistii sustin ca alimentele, cu cit sint mai iuti, cu atit produc o mai rapida ardere a caloriilor. In plus, alimentele iuti sint buni antioxidanti si previn aparitia bolilor cardio-vasculare. Atentie, insa: daca suferi de o astfel de afectiune, alimentele iuti nu iti sint recomandate ! Cere sfatul medicului curant, ca sa fii in maxima siguranta.

In secventa VIDEO, iti arat cum se prepara ceaiul de ghimbir.

RETETE CU GHIMBIR:

Sassy Water: Ai nevoie de: 2 l apa plata, 1/2 castravete verde feliat, 1 lamiie feliata, 1 lingurita de ghimbir, dat pe razatoare, 10 frunze de menta proaspata. Toate acestea se amesteca si se lasa, la frigider, de seara, pina dimineata.

Orez brun cu ghimbir si tofu: Avem nevoie de: orez brun, tofu, rosii, ceapa, sos soia, 2 catei de usturoi, o lingurita de ghimbir praf, o lingurita seminte de mustar, un virf de cutit de scortisoara, ulei din simburi de struguri. Orezul brun se fierbe. Tofu se taie bucatele si se stropeste cu sos de soia. Ceapa si usturoiul se “calesc” intr-o lingura de ulei. Se adauga condimentele, tofu-ul, rosiile taiate si se mai tin pe foc citeva minute. Se amesteca apoi cu orezul fiert si se dau la cuptorul fierbinte, pentru 15 minute, la foc mare.                                                                                               Ghimbirul poate fi folosi la prepararea oricarui fel de mincare, inclusiv in prajituri. Nu te feri de el, pentru ca ofera o savoare deosebita si aduce, organismului, o multime de beneficii !

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler