Carne de miel, sub diverse forme, drob, oua, cozonac – masa de Pasti ne aduce mincare grea si multa, iar, in aceasta perioada, este bine sa stim cum putem “spala” grasimile din organism, cum putem usura digestia si cum putem ajuta ficatul, sa suporte proteinele animale si grasimile. Iata, asadar, citeva sfaturi simple si utile, care iti vor fi de folos.

Ceaiurile, in special cele hepatice, reprezinta cea mai comoda si la indemina varianta, iar sfatul meu este sa bei cit mai multe ! Stiu, nu sint gustoase, fiind ceaiuri amare, dar ele iti vor usura digestia, cit ai clipi. De asemenea, exista alimente, care te pot ajuta, in aceasta perioada, insa ai mare grija la modul de preparare ! Desi sintem tentati sa mincam legume crude, ca sa contracaram mincarurile grele, specialistii ne atrag atentia ca acestea “deranjeaza” ficatul, il pun sa munceasca si nu usureaza digestia. In secventa VIDEO, gasesti detalii si lista ceaiurilor care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa, in aceasta perioada.

Ghimbirul este miraculos, dupa mesele copioase ! In vechea medicina, ghimbirul era folosit ca leac, pentru o multime de probleme digestive: balonare, stare de greata si tulburari de tranzit intestinal. Daca-ti place gustul iute, nu ezita sa-ti faci un ceai de ghimbir. Iti va usura digestia, va curata toxinele si va topi grasimile ingerate. In secventa VIDEO, modul de preparare al acestui ceai. Atentie, daca ai probleme cardiace sau hipertensiune !

O bautura miraculoasa, care iti va face foarte bine, dupa masa de Pasti, este banala apa plata cu lamiie. Nu, nu este nici o gluma ! Sucul de lamiie este util in rezolvarea diverselor probleme legate de digestie. Amesteca sucul de lamiie cu apa calda si scapi definitiv de balonare, arsuri la stomac, greata, eructatii si paraziti intestinali. Consumul regulat de suc de lamiie cu apa calda vindeca si previne constipatie, curatind, totodata, intestinele, de acumularile de toxine. Lamiia ajuta ficatul sa produca mai multa bila, ceea ce inseamna accelerarea digestiei. In secventa VIDEO, gasesti argumentele si sfaturile medicului nutritionist.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler