Dieta cu apa calda este un vechi regim din medicina traditionala chineza. Zilnic, timp de o saptamina, cind va treziti dimineata, beti un pahar cu apa calda (la temperatura corpului), cu inghitituri mici.

Inainte de micul dejun, mai beti un pahar cu apa calda.

Chiar daca la micul dejun beti doar cafea, apa calda inainte nu trebuie sa lipseasca.

Pentru cei care obisnuiesc sa manince dimineata, regula este urmatoarea: inainte se bea un pahar cu apa calda, iar dupa micul dejun se bea o supa calda de legume.

PREPARAREA SUPEI:

Puneti apa, intr-o oala mare. Puneti o oala mai mica, in oala mare, in asa fel incit apa sa nu o depaseasca. In oala mica, puneti doar legumele si acoperiti oala mare cu un capac. Dupa 15 minute de clocot, scoateti legumele si impartiti-le in doua. O parte din legume (cam 3 linguri) se mixeaza sau se marunteste foarte bine, turnam peste 250 ml de apa calda. Supa rezultata din acest amestec, se bea dupa micul dejun, cu inghitituri foarte mici.

Peste cealalta parte de legume, turnati apa calda si acoperiti vasul cu un capac. Dupa 15 minute, legumele se scot si se pastreaza separat. Apa in care au stat legumele, se pastreaza, pentru cina.

Dupa ce ati baut supa, beti si un pahar cu apa calda.

Pentru cei care beau doar cafea la micul dejun, apa calda nu trebuie sa lipseasca nici dupa cafea.

In timpul zilei, inainte si dupa orice masa (chiar daca este doar o gustare), beti cite un pahar cu apa calda.

Seara, incalziti putin apa in care au stat legumele si beti-o, inainte de cina. La masa de seara, mincati legumele pastrate de dimineata. Peste ele, puteti pune ierburi aromatice, dupa gust (gasiti chiar pe blog o lista de 7 plante aromatice, care sint si adjuvante intr-o dieta). Dupa cina, nu uitati sa mai beti un pahar cu apa calda.

IN PRIMA SAPTAMINA, PUTETI MINCA NORMAL IN TIMPUL ZILEI, ASA CUM ATI FACUT PINA ACUM. DIN A DOUA SAPTAMINA, INTRODUCETI ALIMENTE DIETETICE SI CONTINUATI CURA CU APA CALDA, REZULTATELE NU VOR INTIRZIA SA APARA ! DIN A DOUA SAPTAMINA, POFTA DE MINCARE VA SCADEA, NE VOM SIMTI MAI USORI SI VOM MINCA TOTUL IN CATITATI MAI MICI. TOT DIN A DOUA SAPTAMINA, PUTETI INCEPE EXERCITII FIZICE USOARE. IN A TREIA SAPTAMINA, SCADETI CANTITATEA DE MINCARE SI MARITI NUMARUL DE EXERCITII FIZICE. CURA CU APA CALDA SE POATE TINE ORICIT ESTE NEVOIE, PINA CIND AJUNGETI LA GREUTATEA DORITA.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler