Multa lume ma intreaba de ce bijuteriile pe care le lucrez se numesc Marysia. E simplu: Marysia intruchipeaza cele doua mari iubiri ale vietii mele. Marius (sotul meu) + Anisia (fiica mea) = Marysia. Ce alta energie mai inalta, decat energia Iubirii, as fi putut pune in bijuteriile pe care le creez? Nu exista nimic mai frumos decat sa transmit prin mainile mele dragostea pe care o port sufletului meu pereche – Marius – si marii iubiri a vietii mele – Anisia. Probabil ca datorita acestei vibratii, datorita acestei energii, bijuteriile Marysia au crescut atat de frumos si sunt iubite de atat de multi oameni. Pietrele pretioase, pietrele semi-pretioaseperlele naturale se incarca imediat cu energia care le inconjoara: iubirea. Asa ca, am siguranta ca oamenii primesc nu doar niste bijuterii speciale, ci si o energie benefica, ce ii va proteja si le va aduce mult bine.

Cum am ajuns sa iubesc aceasta lume si sa lucrez bijuterii? Pur si simplu, s-a intamplat. Daca mi-ar fi spus cineva, acum 10 ani, ca voi ajunge sa creez si sa realizez bijuterii, as fi ras cu pofta. Nici prin cap nu-mi trecea asa ceva! In 2016, am inceput sa invat si sa lucrez bijuterii pentru mine. Probabil a fost un moment in care am avut nevoie de energia lor benefica si de protectia lor. Usor, usor, am deprins diverse tehnici, bijuteriile erau tot mai reusite, iar imaginatia tot mai libera si fericita. Practic, descopeream o noua cale de a spune povesti frumoase. In jurul meu, oamenii incepusera sa intrebe daca nu vreau sa lucrez si pentru ei sau daca nu vreau sa vand din bijuteriile mele. Raspunsul era invariabil “Nu”, pentru ca, pe de o parte, aveam sentimentul ca inca sunt stangace si, pe de alta parte, chiar nu intentionam sa transform aceasta pasiune intr-un business. Am spus “Nu” pana intr-o buna si frumoasa zi. Mai precis, pana in Ajunul Craciunului din 2016, cand am mers intr-un magazin de pietre si am avut parte de un incident iesit din comun. Purtam la gat un colier pe care il lucrasem de curand, iar, la un moment dat, in magazin a intrat o femeie care a venit la mine – mai precis, la colierul meu – si m-a intrebat: “Tu l-ai facut?”. “Da, eu… – am raspuns socata de cele ce se intamplau. “Si ai un magazin de prezentare, un site, expui undeva bijuteriile acestea, mergi la expozitii?”…. “Nu, lucrez doar pentru mine…” – i-am raspuns spasita, simtindu-ma chiar usor vinovata. “Foarte rau faci! Ar trebui sa daruiesti si altora din frumusetea creatiilor tale. Dumnezeu ti-a dat un har, dar daca il tii doar pentru tine ti-L va lua!” Si a plecat. Am ramas incremenita in mijlocul magazinului, cu mana pe colierul de la gat. Patroana magazinului zambea amuzata…. “O cunosti?” – am intrebat-o. “Da, este o clienta veche a magazinului si are clarviziune…” Eram tot mai uimita… “Cine e?” – am intrebat. Si atunci a venit raspunsul care a schimbat destinul bijuteriilor Marysia: “Astazi, cu o zi inainte de Craciun, este Mesagerul tau.”… Din acel Craciun al lui 2016, am inceput sa lucrez bijuterii pentru toata lumea care si le-a dorit. Si ceea ce am povestit nu este fictiune. Este o poveste cat se poate adevarata despre ziua in care am inteles ca unul dintre cele mai mari secrete ale Fericirii este acela de a ne reinventa, mereu si mereu, cu inima deschisa si cu mult curaj.

De ce scriu acum aceste randuri? Pentru ca atunci cand am facut fotografia cu pandantul pe care este gravat numele Marysia, m-am gandit cat este de important sa dam sens lucrurilor pe care le facem. Sa le gasim rostul si sa ne gasim Rostul. Sa intelegem menirea muncii noastre, Sa iubim ceea ce facem si sa dam valoare muncii noastre, indiferent despre ce munca este vorba. Si sa credem cu toata taria ca rasplata muncii noastre este direct proportionala cu bucuria pe care o asezam in fiecare gest pe care il facem, in fiecare zi, in fiecare clipa.

Colierul care a schimbat destinul bijuteriilor Marysia si viata mea. Din floarea lui s-a nascut logo-ul brandului Marysia. Simbolul inimilor inflorite. A mea si a ta. ❤

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler