Aveam 26 de ani si realizam emisiunea ”Doctorul Casei”. Nu eram inca mama, nu traisem inca “povestea celor 100 de kilograme”…

eu, in anul 2000

Picture 1 of 4

A fost o alta perioada “grea” a vietii mele. Dupa moartea tatalui meu, m-am luptat luni de zile cu o dereglare urita a sistemului endocrin, cu o ingrasare brusca si de necontrolat. Nici un tratament hormonal nu-si facea efectul, nici o dieta nu dadea rezultate, a fost un iures in viata mea.

Acesta a fost momentul in care am intilnit doi oameni nemaipomeniti, care m-au “salvat” – Lidia Fecioru si Simona Canache. Cu Lidia, am facut tratamentul cu bioenergie, iar Simona (medic si specialist in acupunctura) mi-a recomandat regimul disociat, un regim din vechea medicina chineza.  Am inceput tratamentul si dieta in august, 2000. In iarna aceluiasi an, adica dupa 6 luni de regim disociat si tratament cu bioenergie, aveam cu 10 kilograme mai putin, iar sistemul endocrin functiona perfect.

La inceputul anului 2001, am ramas insarcinata. De aici, a inceput ”povestea celor 100 de kilograme”, pe care o cunoasteti deja. Foarte multa lume mi-a solicitat amanunte despre regimul disociat pe care l-am tinut eu, si inainte de sarcina, si dupa regimul de 13 zile. Profit de ocazie si va povestesc inca o data regulile lui:

In regimul disociat, se maninca 3 zile produse vegetale si 3 zile produse animale (proteine animale).

Nu este voie, sub nici o forma, sa amesteci vegetalul cu produsele animale, nici macar sa fierbi carnea la un loc cu legumele sau sa pui patrunjel si sos de rosii peste friptura.

CE INSEAMNA PRODUSE VEGETALE: orice legume sau fructe, preparate in orice fel (fierte, coapte, la gratar, crude), combinate in orice fel (se pot gati soteuri, tocanita, orez sirbesc, mincaruri si ciorbe de legume, ghiveci, supe de legume, legume la gratar, cartofi la cuptor, salate, legumele se pot combina intre ele, la libera alegere). In timpul celor 3 zile de vegetale, puteti minca fructe, de orice fel, inclusiv amestecate intre ele (salata de fructe, inghetata de fructe dietetica – atunci cind nevoia de dulce e mare). Tot in zilele de vegetale, se pot consuma (in cantitati decente) seminte, fistic si cereale. Sucurile de fructe, ceaiurile sint si ele permise.

CE INSEAMNA PRODUSE ANIMALE: orice aliment de provenienta animala (carne, mezeluri slabe, brinza, cascaval, lapte, iaurt, smintina, oua…). Si acestea se pot combina intre ele, dupa gustul fiecaruia (se poate minca un gratar cu o bucata de cascaval sau un iaurt cu o felie de sunca de pui). Carnea poate fi de orice fel (indicata este carnea slaba) si se poate prepara oricum (fiarta, la gratar, la cuptor). Atentie, friptura nu poate fi preparata cu verdeturi, ceapa sau usturoi, acestea din urma fiind produse vegetale !

In regimul disociat, nu exista un numar fix de mese. Puteti minca ori de cite ori vi se face foame, putin si des. De asmenea, nu exista restrictii de ora, se poate minca si seara, in cantitati mici. In zilele de proteine animale, se bea doar apa, nu sint permise sucurile din fructe si ceaiurile. Regimul disociat poate fi tinut oricit este nevoie, in functie de numarul kilogramelor pe care vreti sa le dati jos. Pe toata durata regimului, este interzis consumul de piine, dulciuri, zahar, fainoase, alcool si bauturi acidulate.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler