In timpul unui regim de slabire, mai ales atunci cind mincam multe proteine animale, problemele de tranzit intestinal pot fi o urmare neplacuta a alimentatiei hiperproteice. Constipatia poate aparea mai ales in cazul persoanelor sedentare si poate reprezenta un motiv al abandonului, al intreruperii regimului. Astazi, va aduc 2 sfaturi simple, care  previn si combat aceasta problema, rapid si eficient:

1. APA CALDA, BAUTA PE STOMACUL GOL, DIMINEATA (cu sau fara 3,4 felii de lamiie) face minuni si ar trebui sa devina gest-reflex chiar si pentru cei care nu tin dieta sau nu sufera de constipatie. Apa calduta curata tubul digestiv de toxine si imbunatateste tranzitul intestinal. Consumata dupa fiecare masa, are efecte si mai spectaculoase ! Cu siguranta, stiti cum ramine, pe miini, grasimea, dupa ce spalati cu apa rece o bucata de carne. Exact la fel se intimpla atunci cind bei, dupa masa, apa rece. Toate grasimile din alimente ramin si se intaresc pe peretii tubului digestiv. Exista chiar si o dieta renumita, numita “Dieta cu apa calda“, venita din vechea medicina chineza, care se bazeaza pe acest principiu de actiune a apei calde, ce trebuie consumata cit mai des.

2.

SEMINTELE DE IN sint miraculoase, si in combaterea constipatiei, si in cura de slabire. Le poti cumpara de la plafar sau de la magazinele cu produse naturiste si se pot minca in iaurt, in salatele de fructe sau legume si in orice mincare, pina la urma. Eu le consum inclusiv pe o felie de paine neagra prajita cu urda, la micul dejun. Alaturi pun, intotdeauna, si niste legume, pentru ca ele contin fibre alimentare, un alt ajutor de baza pentru un tranzit intestinal normal. Semintele de in te ajuta sa slabesti si sa mentii rezultatele curei de slabire, pentru ca imbunatatesc procesul de digestie. In combaterea constipatiei, pentru rezultate maxime, se recomanda sa fie zdrobite, maruntite, intr-un mojar, si abia apoi consumate. Poti folosi si o risnita de piper, daca iti este mai usor.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler